1-op-1 Behandeling

Vakkundige psychologen

Maak kennis met ons

Een individueel traject: WANNEER IS DAT GESCHIKT VOOR MIJ?

Op sommige punten in je leven weet je niet goed welke keuzes je het beste kunt maken. Voorbeelden zijn relatieproblemen, angsten of een hoge werkdruk. Ook kan het zijn dat je het gevoel hebt ‘dat je iets mist in je leven’, maar je niet precies weet wat. Ook bij leuke situaties (bijvoorbeeld een promotie op het werk) kan de twijfel toeslaan: “Mooie kans, maar kan ik dit wel?”, of: “Is dit wat ik echt wil?”. Bij deze en soortgelijke vragen kunnen de psychologen van Addenda je helpen.

Addenda Psychologen is een praktijk voor de Basis GGZ, en levert dus géén zorg die valt onder de Specialistische GGZ . Het verschil wordt door de rijksoverheid uitgebreid uitgelegd, zie hier de website voor meer informatie. Om het verschil beknopt duidelijk te maken:

  • Een behandeling van lichte tot matige psychische problemen gebeurt in de basis GGZ. Een behandeling binnen de basis GGZ kan bestaan uit gesprekken met bijvoorbeeld een psycholoog of psychotherapeut. Ook een internetbehandeling (e-health) is mogelijk.
  • Bij zwaardere psychische problemen verwijst de huisarts, bedrijfsarts, jeugdarts of medisch specialist door naar de gespecialiseerde GGZ

Addenda Psychologen werkt geregeld samen met zelfstandige psychiaters of SGGZ-instellingen. Mocht u twijfelen of Addenda Psychologen de juiste zorg kan bieden, neem dat gerust contact met ons op om je hulpvraag voor te leggen. Wij denken graag met je mee!

Hoe ziet een traject eruit?

Wanneer je ons benadert, zullen wij een uitgebreide telefonische intake met je houden om je hulpvraag te bespreken. Vervolgens zullen wij intern bespreken of wij als praktijk jou de juiste hulp kunnen bieden. Binnen een week wordt je teruggebeld met een terugkoppeling van deze bespreking. We maken je aanmelding dan definitief, of verwijzen je door naar een geschiktere praktijk of instelling. Mocht je bij ons kunnen starten, dan doen wij er alles aan om zo snel mogelijk een afspraak te plannen met jouw behandelaar.

De klik tussen jou en de psycholoog is de allerbelangrijkste voorwaarde voor succes. Een persoonlijk kennismakingsgesprek is daarom altijd het begin van het actieve traject. We stellen de doelen gezamenlijk op en spreken uit wat we van elkaar verwachten. Ook maken we een schatting van het aantal sessies dat nodig is om het traject succesvol te laten zijn. Uiteraard wordt ook rekening gehouden met het aantal sessies dat jouw zorgverzekeraar vergoedt. Het zou namelijk zonde zijn als jij ineens meer kosten zelf moet betalen dan je van tevoren had gedacht. Mocht de behoefte er zijn dat wij overleggen met de verwijzer (bijvoorbeeld je huisarts, medisch specialist of bedrijfsarts), dan nemen wij diezelfde week nog contact op.

Wanneer we samen besluiten om te starten, worden de sessies wekelijks of één keer per twee weken gepland. Om in de tussentijd verdere stappen vooruit te zetten, krijg je ‘denk- of doe opdrachten’ mee. Dit kan zowel op papier als online via onze E-health leverancier Embloom. Ook kan het zijn dat jouw naasten worden betrokken; dit zal altijd in overleg met jou gaan. We zullen dan ook zorgvuldig uitleggen wat het doel van de samenwerking met je naasten zou zijn en of jij er ook de voordelen van inziet. De doelen waar in het traject actief aan gewerkt wordt, worden regelmatig geëvalueerd. Zo is meteen duidelijk hoe het gaat en kunnen we eventueel bijsturen.

In het afsluitende gesprek zullen trajectdoelen en jouw ervaringen worden geëvalueerd. We leren graag van jouw ervaringen bij ons!

 

    Benieuwd naar welke behandelvormen er bij Addenda ingezet kunnen worden? Klik dan hier

    • Neem contact op via het contactformulier of bel naar 0345-615763
    • Wij nemen contact op om te bespreken of een traject bij Addenda passend is
    • We maken een kennismakingsafspraak
    • Als de klik er is, kun je starten!

      * Onze trajecten voor volwassenen worden door sommige verzekeraars vergoed, maar check dit vooraf goed bij je verzekeringspolis. Wij kunnen je hiermee helpen, maar het is altijd je eigen verantwoordelijkheid om goed uit te zoeken welke regels voor jou gelden. Wanneer jouw verzekeraar het niet (volledig) vergoed, zal de factuur door jouzelf voldaan moeten worden.

      Hoe lang duurt een traject?

      Dit hangt af van de hoeveelheid doelen, hoe hard en hoeveel je werkt aan bepaalde opdrachten en hoe gemakkelijk je je openstelt. De ervaring is dat een traject gemiddeld tussen de 6 en de 12 sessies duurt. Uiteraard wegen we indien nodig ook mee in hoeverre jouw zorgverzekeraar de kosten vergoed. Zelf bekostigen (bijvoorbeeld als je een aantal sessies extra nodig hebt) behoort altijd tot de mogelijkheden. We doen wat nodig en gewenst is!

      Hoe duur is een psycholoog?

      Bij Addenda is het tarief € 105,– per sessie wanneer je zelf betaalt. Een sessie duurt ongeveer 45 minuten, maar daarbij wordt er niet strikt op de klok gekeken. De ene keer zal je behoefte hebben aan de langere sessie en de andere keer volstaat een kortere sessie. De afspraken worden ruim ingepland, zodat redelijke uitloop altijd mogelijk is.

      Wanneer je zorgverzekeraar onze trajecten 100% vergoed, dan is het voor jou uiteraard kosteloos (al wordt wel het eigen risico aangesproken). Wanneer wij geen contract hebben met je zorgverzekeraar, dan zal je tussen de 60 – 80% vergoed krijgen. Check dit dus vooraf goed!

      Zie vergoedingen

       

      2024

      De onderhandelingen met de zorgverzekeraars m.b.t. 2024 zijn in volle gang en met een aantal zorgverzekeraars hebben wij inmiddels weer een overeenkomst gesloten. We zijn er blij mee!

      De verzekeraars waar je de zorgkosten (m.u.v. je eigen risico) 100% vergoed krijgt:

      • VGZ
      • Menzis
      • ASR
      • DSW
      • Zorg en Zekerheid
      • Eucare

       

      De verzekeraars waar wij nog mee in gesprek zijn:

      • Zilveren Kruis

       

      Waar wij GEEN contract mee zullen sluiten: ONVZ, Salland, CZ

      Mocht je bij ons al zorg ontvangen of momenteel op onze wachtlijst staan, dan ontvangt u eind november/begin december een brief met alle definitieve informatie over de vergoedingen van volgend jaar.

      Hoelang moet ik wachten voor ik aan de beurt ben?

      Wij vinden het heel belangrijk dat iemand die hulp nodig heeft, ook snel geholpen wordt. Binnen 3 werkdagen na een aanmelding (via mail of via het contactformulier) neemt het secretariaat contact met je op voor het maken van een kennismakingsafspraak. We doen er alles aan om deze binnen vier weken plannen bij één van onze psychologen. Wanneer dit niet lukt, zullen we hier duidelijk over zijn en je eventueel doorverwijzen naar een andere praktijk als je dat wenst.

      Samenwerken

      Wij werken graag samen met andere hulpverleners. Dit uiteraard alleen met jouw toestemming en wanneer dit het succes van het traject ten goede komt. Voorbeelden van samenwerkingen:

      Verwijzer

      Indien je bent doorverwezen, overleggen wij waar nodig en gewenst over de aanmeldreden. Je hebt je verhaal al gedaan aan je verwijzer en vaak kent deze persoon jouw situatie al langer en beter dan wij. Ook houden wij de verwijzer op de hoogte als er bijzonderheden zijn in het traject en als de behandeling is afgerond. Wij communiceren helder wanneer en waarom wij contact gaan zoeken, en jij kan altijd aangeven als je dit liever niet hebt. Een afsluitbrief is wel een verplicht onderdeel in de BGGZ, de verwijzer hoort namelijk ook te weten wanneer wij jou niet meer zien, zodat diegene de zorg eventueel weer over kan nemen.

      Mediation Rivierenland

      Steeds vaker gaan mensen scheiden, en dit kan leiden tot complexe (gezins)situaties. Wij hebben een prettige samenwerking met Mediation Rivierenland, die wij in overleg met jou kunnen betrekken. Het juridische gedeelte wordt door de mediator opgepakt, zodat wij ons helemaal op jouw persoonlijke en psychische welzijn kunnen richten tijdens deze periode.

      samenwerkingen met zorginstellingen

      Overige zorgverleners

      Wanneer de situatie daarom vraagt, zullen we met je meedenken over hulpverleners die je op vlakken buiten je psychische welzijn kunnen helpen. Wij kunnen dan proactief contact opnemen met bijvoorbeeld maatschappelijk werk, sociale wijkteams, fysiotherapeuten, diëtisten of andere specialisten. Wij hebben expertise op het gebied van de Psyche, maar soms heb je meer nodig. Wij willen dat jij op alle vlakken de ondersteuning krijgt die je verdient: als wij het niet kunnen is er vast iemand anders!

      Wij werken met privacygevoelige informatie, dus hebben ervoor gezorgd dat onze systeem veilige communicatiemogelijkheden waarborgen. Wij mailen beveiligd via Zorgmail en hebben een Elektronisch Patientendossier (Medicore) dat o.a. ISO-gecertificeerd is.

      Enthousiast geworden?

      Neem gerust contact met ons op

      Feestelijk nieuws...

      ...over onze doorstart!