1-op-1 Begeleiding

Vakkundige psychologen

Maak kennis met ons

een individueel traject: WANNEER IS DAT GESCHIKT VOOR MIJ?

Op sommige punten in je leven weet je niet goed welke keuzes je het beste kunt maken. Voorbeelden zijn relatieproblemen, angsten of een hoge werkdruk. Ook kan het zijn dat je het gevoel hebt ‘dat je iets mist in je leven’, maar je niet precies weet wat. Ook bij leuke situaties (bijvoorbeeld een promotie op het werk) kan de twijfel toeslaan: “Mooie kans, maar kan ik dit wel?”, of: “Is dit wat ik echt wil?”. Bij deze en soortgelijke vragen kunnen de psychologen van Addenda je helpen.

Hoe ziet een traject eruit?

De klik tussen jou en de psycholoog is de allerbelangrijkste voorwaarde voor succes. Een kennismakingsgesprek is daarom altijd het begin van een traject. We stellen de doelen gezamenlijk op en spreken uit wat we van elkaar verwachten. Ook maken we een schatting van het aantal sessies dat nodig is om het traject succesvol te laten zijn. Uiteraard wordt ook rekening gehouden met het aantal sessies dat jouw zorgverzekeraar vergoedt.

 

Wanneer we besluiten te starten, worden de sessies wekelijks of één keer per twee weken gepland. Om in de tussentijd verdere stappen vooruit te zetten, krijg je ‘denk- of doe opdrachten’ mee. De doelen waar in het traject actief aan gewerkt wordt, worden regelmatig geëvalueerd. Zo is meteen duidelijk hoe het gaat en kunnen we eventueel bijsturen.

  • Neem contact op via het contactformulier of bel naar 0345-615763
  • Wij nemen contact op om te bespreken of een traject bij Addenda passend is
  • We maken een kennismakingsafspraak
  • Als de klik er is, kun je starten!

   * Onze trajecten voor volwassenen worden door sommige verzekeraars vergoed, maar check dit vooraf goed bij je verzekeringspolis. Wij kunnen je hiermee helpen, maar het is altijd je eigen verantwoordelijkheid om goed uit te zoeken welke regels voor jou gelden. Wanneer jouw verzekeraar het niet (volledig) vergoed, zal de factuur door jouzelf voldaan moeten worden.

   Hoe lang duurt een traject?

   Dit hangt af van de hoeveelheid doelen, hoe hard en hoeveel je werkt aan bepaalde opdrachten en hoe gemakkelijk je je openstelt. De ervaring is dat een traject gemiddeld tussen de 6 en de 12 sessies duurt. Uiteraard wegen we indien nodig ook mee in hoeverre jouw zorgverzekeraar de kosten vergoed. Zelf bekostigen (bijvoorbeeld als je een aantal sessies extra nodig hebt) behoort altijd tot de mogelijkheden. We doen wat nodig en gewenst is!

   Hoe duur is een psycholoog?

   Bij Addenda is het tarief € 90,– per sessie wanneer je zelf betaalt. Een sessie duurt ongeveer 45 minuten, maar daarbij wordt er niet strikt op de klok gekeken. De ene keer zal je behoefte hebben aan de langere sessie en de andere keer volstaat een kortere sessie. De afspraken worden ruim ingepland, zodat redelijke uitloop altijd mogelijk is.

   Wanneer je zorgverzekeraar onze trajecten 100% vergoed, dan is het voor jou uiteraard kosteloos (al wordt wel het eigen risico aangesproken). Wanneer wij geen contract hebben met je zorgverzekeraar, dan zal je tussen de 60 – 80% vergoed krijgen. Check dit dus vooraf goed!

   Zie vergoedingen

   Hoelang moet ik wachten voor ik aan de beurt ben?

   Wij vinden het heel belangrijk dat iemand die hulp nodig heeft, ook snel geholpen wordt. Binnen 3 werkdagen na een aanmelding (via mail of via het contactformulier) neemt het secretariaat contact met je op voor het maken van een kennismakingsafspraak. We doen er alles aan om deze binnen vier weken plannen bij één van onze psychologen. Wanneer dit niet lukt, zullen we hier duidelijk over zijn en je eventueel doorverwijzen naar een andere praktijk als je dat wenst.

   Enthousiast geworden?

   Neem gerust contact met ons op