Onderzoek voor de jeugd

Weten waar je aan toe bent

Een onderzoek: wanneer doe je dat?

Leerproblemen? Verveling? Moeite om je aan regels te houden of somber zijn zonder dat te weten waarom? In zulke gevallen kan een diagnostisch onderzoek heel verhelderend werken. Met concrete tips en adviezen voor zowel het kind als ouders of school, kan iemand gericht op weg geholpen worden.

 

Kinderen, jongeren en volwassenen

We werken met wetenschappelijk erkend testmateriaal dat serieus genomen wordt door de medische wereld, scholen, werkgevers en andere instanties. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen bij Addenda een breed diagnostisch laten afnemen. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Onderzoek voor kinderen

De testafnames vinden meestal op de ochtend plaats en duren tussen de 2 en de 2,5 uur. Na de intake kunnen we precies aangeven hoeveel ochtenden er nodig zijn en wat er wordt verwacht van ouders en/of school. In de meeste gevallen wordt een onderzoek vergoed vanuit de gemeente (Jeugdwet vergoedingen). Praat met je huisarts of met het sociaal team over de mogelijkheden.

  • Een persoonlijke of telefonische kennismaking
  • Testochtenden (à 2 of 2,5 uur)
  • Verslaglegging
  • Persoonlijk of telefonisch adviesgesprek
  • Eventueel adviesgesprek op school of met andere betrokkenen

Testafnames zwaar?

Nee hoor, bij Addenda niet in ieder geval. Het is de bedoeling dat kinderen zich volledig op hun gemak voelen tijdens de onderzoeksochtenden. We doen er dan ook alles aan om dit mogelijk te maken. Zo komt het regelmatig voor dat kinderen hun favoriete knuffels of speelgoed mee willen nemen. En dat mag!

IQ test voor kinderen zwaar?

Weten wat de onderzoek kan betekenen?

Neem gerust contact met ons op en laat ons je adviseren