1-op-1 Behandeling

Alle aandacht voor jou alleen

De één functioneert beter in een groep, terwijl de ander gebaat is bij één-op-één contact. Voor die laatste groep kinderen en jongeren zijn er individuele trajecten van Addenda. Individuele begeleiding / behandeling van een kinderpsycholoog of orthopedagoog zorgt voor een zeer persoonlijk en op maat gemaakt traject.

Praten én doen

De kinderpsycholoog houdt rekening met de taal, het tempo en de persoonlijkheid van het kind of de jongere. We kijken goed naar wat er op dat moment speelt en wat er moet gebeuren om vooruit te komen. Daarbij wordt niet alleen gepraat, maar vooral ook veel gedaan.

Positieve ervaringen

Kinderen en jongeren ervaren de trajecten bij Addenda vaak als snel, interactief en leuk. Ze leren weer te vertrouwen op zichzelf en hun omgeving, waardoor zij gemakkelijker kunnen omgaan met eventuele uitdagingen.

Wat zeggen anderen over ons?

“Ik word niet meer boos en heb geleerd om meer ‘Koel’ te zijn. Ik weet nu dat ik alles mag zeggen, ook al is het niet leuk. Ik vind complimenten nu fijn.

Kind van 8 jaar Woede aanvallen

“Als ik geen zin had om te praten, dan deden we wat anders. Dat was ik niet gewend. Als ik me nu ergens druk om maak, lukt het me om het snel om te zetten en me beter te voelen. Ik ging graag naar Addenda toe, ze doen niet moeilijk maar helpen je wel”.

Jongere van 15 jaar Piekeraar

“Ik heb geleerd om van een afstandje naar mezelf te kijken en andere keuzes te maken. De positieve insteek vind ik heel prettig. Ik heb zeer goede, praktische en deskundige begeleiding gehad bij Addenda. Ik sta nu sterker in mijn schoenen en voel me meer ‘ik’.

Volwassene van 43 jaar Perfectionist, overspannen

“Addenda heeft ons kind weer ‘kind leren zijn’. We zijn enorm dankbaar en hebben zelf heel veel gehad aan de praktische adviezen om in onze opvoeding toe te passen. Top!”

Ouders van 35 en 37 jaar Gescheiden, liefdevol naar elkaar en naar ons kind

Hoe ziet een traject eruit?

De klik tussen het kind of de jongere met de kinderpsycholoog of orthopedagoog is het allerbelangrijkst. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek is daarom altijd het begin van een traject. We stellen de doelen samen op en bespreken samen wat een fijne manier van werken is.

 

Ook maken we een schatting van het aantal sessies dat nodig is om de behandeling succesvol te laten zijn. Wanneer we besluiten te starten, worden de sessies meteen gepland. Tussendoor krijgt het kind of de jongere leuke ‘denk- of doe-opdrachten’ mee, om thuis of op school verder te leren.

Kind en ouder beoordelen regelmatig hoe het gaat met de doelen. Zo is meteen duidelijk hoe het ervoor staat en kunnen we indien nodig op tijd bijsturen.

  • Overleg met ons secretariaat of Addenda bij jouw hulpvraag past.
  • Laat de huisarts of Sociaal Team een verwijsbrief uitschrijven*.
  • Neem contact via het contactformulier of bel naar 0345-615763.
  • Wij nemen contact op om een afspraak in te plannen.
  • Als de klik er is, kun je starten!

 

* Met een verwijsbrief kan een traject volledig vergoed worden
(Jeugdwet vergoedingen via de Gemeente). Zelf bekostigen behoort ook tot de mogelijkheden (€ 100,- per sessie)

Hoe zit het met vergoedingen?

Met een verwijsbrief van de huisarts of het Sociaal Team wordt Addenda volledig vergoed (mits je in een aangesloten gemeente woont).

Zie vergoedingen

Vergoedingen psycholoog

Hoe lang moet ik wachten voor ik aan de beurt ben?

Wij vinden het heel belangrijk dat iemand die hulp wil, dit ook snel krijgt!
Binnen 3 werkdagen na een aanmelding (via mail of via het contactformulier) neemt het secretariaat contact op om een kennismakingsafspraak te maken. We doen er alles aan om deze binnen drie weken in te plannen bij één van onze psychologen of orthopedagogen. Wanneer dit niet lukt, zullen wij duidelijk communiceren hoe lang het ongeveer zal duren voordat je kunt starten.

Enthousiast geworden?

Neem gerust contact met ons op